Bendik og Bestemor i Kowloon-parken


Hong Kong by night sett fra Victoria Peak


Gutta på byen i Hong Kong


Middag med reisefølget vårt gjennom 14 dager i Kina


Symphony of Lights - hver kveld klokken 20:00 i Hong Kong

 

Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 28 [06.05.2008]

Siste reisebrev - fra Hong Kong
30. april - 8. mai 2008

Vi er nå i Hong Kong, det er 2 dager til vi skal reise hjem og vi har vært på tur i 109 dager. De siste dagene tilbringer vi på et avslappende hotell utenfor sentrum. Men før vi kom hit, var vi to dager i den hektiske og spennende byen Hong Kong. Vi bodde også denne gangen på halvøya Kowloon. Dette er vår tredje tur i Hong Kong, så vi begynner så smått å bli ganske kjent.

Men vi hadde ikke vært på Victoria Peak før, så det gledet vi oss til å oppleve. Victoria Peak er en høyde på Hong Kong-øya. Vi tok taubane opp dit, kom oss opp på toppen av det store restaurant- og kjøpesenteret der, og fikk se utsikten over byen. Det var kveld, og skyskraperne lyste opp. Et fascinerende syn. I følge Illustrert Vitenskap er det så mye lysforurensning i Hong Kong, at man til tider kun kan se et himmellegeme, planeten Jupiter, for den lyser så sterkt. Vi nøt den flotte utsikten og en deilig middag på Victoria Peak.

Dagen etter var det varmt i Hong Kong og svært høy luftfuktighet. Ikke det store været for hverken å gå rundt i byen eller å shoppe på markedene. Vi kom oss en tur ut i Kowloon-parken. Det er en fin park midt i Hong Kong sentrum, med både litt kunst, dyr og fontener – og en klokke som viste at det var 99 dager, fire timer og noen minutter igjen til OL. På kvelden hadde vi avskjedsmiddag med våre australske venner og guiden vår Vivian, som vi hadde reist sammen med i to uker nå. 

Lørdag pakket vi våre overfylte sekker og reiste til Gold Coast Hotel, et resort utenfor Hong Kong i New Territory. Her skal vi nyte livet de siste dagene av turen vår med sol og basseng.

Det blir også tid til å oppsummere og tenke tilbake på alt vi har opplevd de siste 109 dagene. Det er utrolig mange inntrykk. Vi har opplevd så mange nye kulturer, truffet utrolig mange hyggelige mennesker og fått nye venner. Vi har spist spennende mat, i begynnelsen litt skeptiske, men etter hvert ble det "jo sterkere, jo bedre". Det blir nok mye asiatisk mat i Hermodsvei i tiden fremover. Vi har lært om historie, geografi, kulturer og dyreliv. Markus er sikker på at han kan flere byer i Vietnam enn i Danmark og Bendik forteller Bestemor om Pol Pot og Røde Khmer i Kambodsja. Vi har også hatt masse tid til bare å være sammen, nyte strandlivet og det fine været.

Vi har lagd litt statistikk fra turen vår:

* Antall dager på tur:                                           111
* Antall hotell:                                                      34
  (og sekkene pakket like mange ganger …)
* Antall flyturer:                                                    15
* Antall bøker lest:                                                60
  (+ ca 14 reisehåndbøker)
* Antall bilder tatt                                        ca 4 500
* Antall lunsjer og middager
  på restaurant:                                              ca 135
  (blir godt med hjemmelagd mat)
* Billigste middag på restaurant:                      kr. 170
  (for en deilig middag til 10 i Beijing)
* Antall hilsener på bloggen
fra dere:                     178     
  (tusen takk, vi har satt stor pris på det)

Gleder oss til å se dere alle sammen i Norge snart!

 

 
 
     
 

Hjem