Hele familien ved Twelve Apostles


Great Ocean Road - fantastisk landskap!


Koalabjørn i eukalyptus tre


Markus sammen med en av lamaene


Lamaene er veldig sosiale dyr


Mari foran Lama Lodgen vår på Alyeska ved Apollo Bay


25 meter over bakken på regnskogvandring

Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 21 [25.3.2008]

Great Ocean Road
20. - 23. mars 2008

De neste tre dagene skulle vi oppleve Great Ocean Road. Great Ocean Road er veien som går 300 km langs kysten sørvest for Melbourne fra badebyen Torquay til byen Warranambool. Det sies at dette er en av verdens vakreste veier. Ikke lett å si om dette er riktig, men flott er det, det er helt sikkert. Veien ble bygget av hjemvendte soldater etter 1. verdenskrig for å minne og hedre sine venner som falt under krigen.

Vi hadde leid et lite hus for påsken omtrent halvveis på Great Ocean Road, så vi hadde en rolig tur og stoppet opp flere ganger for å se på den fantastiske utsikten. Etter å ha stoppet i en liten by som heter Anglesea for å handle mat for påsken, tok vi en lunsjpause nede på en strand. Selv om det var litt vind, var det deilig å sitte ved den enorme stranden nesten helt for oss selv og spise rundstykke med skinke og ost og nyte synet. Vi kjørte videre, og like etter byen Lorne så vi at flere folk hadde stoppet langs veien og så opp i trærne. Vi stoppet også opp og fikk se at det satt koalaer der oppe. De var veldig søte der de satt i eukalyptustrærne og halvsov.

På ettermiddagen kom vi til Alyeska Lamafarm hvor vi tilbrakte påsken. Alyeska ligger oppe i fjellene, en mil fra Great Ocean Road - så det ble fjellet i påsken for oss i år... Her bodde vi i en Lama Lodge. Gården har rundt 30 lamaer. Vi var raske med å komme oss ut for å hilsen på dem, og de var fantastisk morsomme å bli kjent med. Hvert enkelt dyr har sin egen personlighet. Noen er veldig sosiale og vil kose hele tiden, mens andre er mer reserverte og trenger litt mer tid til å bli kjent. Området har også et fantastisk fugleliv. Rett ved huset vårt var det et ørnepar med ørneunge. Vi både så og hørte de morsomme latterfulgene (kookaburra) og andre fargerike fugler vi ikke kjenner navnene på.

Vi hadde tre dager på gården og vi nøt roen, den flotte naturen og selskapet med lamaene. Vi lagde god mat, gikk turer rundt på farmen og hadde en flott påske på Alyeska.

Første påskedag var vi på veien igjen. Nå skulle se andre del av Great Ocean Road. Vi startet med å kjøre litt inn i landet til Otway Fly Park. Her har de bygd en tursti av stål som går 25 til 45 meter oppe bland trærne. Litt skummelt var det å gå på disse veiene. Men en stor opplevelse og se den flotte regnskogen fra denne kanten. Parken hadde også et område med noen australske dyr og vi fikk se kenguru, noen papegøyer og to store pytonslanger. Det var mulig å ha slangene rundt halsen. Og både Tobias, Bendik, Markus og Frank var tøffe nok til å gjøre det.

Så gikk turen videre til de berømte Tolv Apostlene. Det er åtte (fire har blitt "spist opp" av havet) store steiner som står ute i vannet langs kysten. Et flott syn. Vi var også innom flere andre kjente utsiktsplasser langs veien, det ene var mer imponerende enn det andre. Så, fulle av inntrykk kjørte vi av Great Ocean Road og inn i landet. I byen Ballarat fant vi oss en fint motell hvor vi overnattet.

Turen vår går nå videre til Sydney. Det er en tur på ca 120 mil som vi regner med å bruke tre dager på. 

 

 
 

Hjem