Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 1 [22.1.2008]

Vi Reiser – Reisen Oslo-London-Hong Kong-Bangkok 20.-21. januar

Da er vi endelig ankommet vår første destinasjon Bangkok. Her skal vi overnatte én natt før vi i morgen tidlig, tirsdag 22. januar, blir hentet og kjørt til øya Koh Chang i Thailand på grensen mot Kambodsja. En kjøretur på ca. 6 timer + 30 minutter med ferge.

Vi var alle veldig spente da vi forlot Kolbotn søndag 20. januar kl. 14:00. Anette var så grei og kjørte oss til Gardermoen. På Gardermoen fikk vi beskjed at det var landingsrestriksjoner på Heathrow og at dette ville medføre noe forsinkelse. Bare en rullebane var åpen pga. flyhavariet for noen dager siden. Vi tok nyheten med ro, for vi hadde jo god tid – 2,5 timer i London før vårt fly gikk videre til Hong Kong kl. 20:50. Så kom den ene forsinkelsen etter den andre. Først forsinket avgang, så laaang kretsing over London før vi endelig landet 20 minutter før avgang. Selvfølgelig måtte vi over på en annen terminal og bussjåføren hadde god tid før avreise, for han traff en kollega ”and had a little chat”. Tobias fikk seg en real omgang gjennom sikkerhetskontrollen som ikke akkurat bidro til å kunne rekke flyet.

4 minutter før avgang løper en forstyrret familie på 5 og roper ”Excuse me. Sorry” uten helt å finne ut av hvilken gate vi skal til. I farten tror vi å ha lest at vi skal til gate 31. Men 1 minutt før avgang treffer vi en hyggelig flyvertinne ved gate 31 som sier ”are you going to Dehli”.

Så tilbake til tavla hvor vi ikke finner flyet vårt. Gjennomsvette løper vi videre og treffer endelig vår mann i serviceskranken til Cathay. Med et vennlig smil og fraser som ”I´m here for you” og ”I will fix this” sitter vi to timer senere i lufta på neste flight til Hong Kong.

Og her koser gutta seg for makan til luksus (på Economy). Vi får sokker, tannbørste, våtservietter, lekepose (med Ole Brum klistremerker som Markus ble veldig glad for…). Og hver vår TV skjerm med utendørs kamera, kart, masse filmer og spill! Og drikke. Og mat. Og litt søvn. Og frokost. ”Er alt dette gratis” lurer Markus på mens Bendik sovner før middagen.

Etter 12 timer lander vi i Hong Kong og prøver spisepinner i Asia for første gang. Ved innsjekkingen er gleden stor når en hyggelig Emirates ansatt kan bekrefte at bagasjen vår er med på flyet til Bangkok. Flyet tar av i tide og nok en gang mye luksus synes barna.

Kl. 24:00 Bangkok tid, kl. 18:00 Oslo tid møter en Thailender oss med en plakat ”Mister Frank Pettrem”. Dette har Frank alltid drømt om. Han tar oss gjennom kvikk line og følger oss rett inn i en ventende bil som tar oss til hotellet, et helt greit sted 10 minutter fra flyplassen.

Endelig – One Night In Bangkok!

 

 

 

 Gutta på vi til Bangkok


Bendik debuterer med spisepinner - og blir mett!


Nam, nam. Nudler er godt

 
Født med ski på beina og spisepinner mellom fingra?

 

Hjem