På trappa foran operaen i Sydney


90 Mile Beach utenfor Lake Entrance


Papegøye på Pebbley Beach ved Batemans Bay


Markus og utsikten fra Grand Pacific Drive


Kveldsbad i bølgene på stranda i Narrabeen rett nord for Sydney


Dyrehagen i Sydney har en flott utsikt utover byen


Det klassiske Sydney - Operahuset og Harbour Bridge

Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 22 [01.04.2008]

Sydney og reisen fra Great Ocean Road
23. - 30. mars 2008

Etter flotte dager på Great Ocean Road går turen vår i Australia videre, og neste mål er Sydney. Vi er i et utrolig stort land, så det er ikke noen dagstur å komme seg fra Ballarat til Sydney. Derfor deler vi turen opp i tre dager. Målet vårt første dag er området Gippsland, øst for Melbourne. Mens vi kjører, ser vi hele tiden skilt med fare for kenguruer, men så langt har vi ikke sett noen. Først i dag ser vi flere langs veien, men de er dessverre alle påkjørte og døde. Vi gleder oss til å se noen som er i live. Etter 45 mil finner et motell i Lake Entrance i Gippsland, hvor vi overnatter. Vi har funnet ut at Australia er veldig turistvennlig. Turistinformasjoner finner vi overalt hvor vi trenger det. Der får vi info om overnattingsmuligheter og gode tips for hva som må ses og oppleves. Turistbrosjyrer og kart for alt vi trenger har de også.

Etter natten på motellet i Lake Entrance starter vi dagen med en liten tur på 90 Mile Beach som ligger her - en flott strand. Været er deilig og det er en god start på dagen å vasse i det friske vannet og leke med bølgene. Så er det tilbake i bilen og kjøre videre. Utrolig kjekt med spillemaskinene DS og PSP og iPod på bilstereo-anlegget med god musikk og lydbøker. Da går tiden så mye fortere. Lunsjen inntar vi på Pambula Beach, en strand rett nord for Eden, og her ser vi endelig mange levende kenguruer. Etter 46 mil er vi fremme i Batemans Bay, en koselig liten ferieby, hvor vi overnatter.

Ny dag og deilig vær og vi starter dagen på Pebbly Beach rett nord for Batemans Bay. Og for en strand!!! Rett før vi kommer dit ser vi massevis av kenguruer. Når vi kommer ut av bilen blir vi møtt av 8-10 fantastisk fargerike papegøyer. Vi går ned til den nesten øde stranden, og her er det bare å komme seg uti og bade. Bølgene slår over oss og det er kjempegøy. Plutselig ser vi også delfiner rett utenfor stranden som svømmer forbi. Nærmere paradis kan man vel ikke komme! Her slapper vi av noen timer før vi kjører videre. Etter 21 mil er vi fremme i Wollongong og vi overnatter vi igjen på et motell – igjen med en flott strand.

Vi har nå kjørt 120 mil fra Great Ocean Road og er nå bare 8 mil sør for Sydney og velger å ta turistveien Grand Pacific Drive i stedet for den raskere innlandsruten Princess Highway. En flott vei ute langs kysten. Vi har bestemt oss for å ikke bo i sentrum av Sydney, men litt utenfor, slik at vi også kan nyte strandlivet mens vi er her. Vi tar sikte på Manly, som er en av Sydneys nordlige bydeler. Vi kommer dit på formiddagen og etter en tur på turistkontoret blir vi anbefalt å reise litt lengre nordover til Narrabeen. Der finner vi det fine anlegget Sydney Lakeside Holiday Park hvor vi leier en bungalow for fire netter. Ettermiddagen går med til å bunkre opp litt mat og nyte stranden her.

Etter en god natts søvn er vi den 28. mars endelig klare for sightseeing i Sydney. Vi kjører bilen til Manly og tar båten derfra. Dette skal være den flotteste måten å oppleve Sydney for første gang. Og det er flott! Vi får etter hvert se Circular Quay hvor Operahuset ligger, og den berømte broa Sydney Harbour Bridge. Båten legger til i Circular Quay og vi rusler opp til operaen som virkelig er imponerende.

Vi går også en tur på The Rocks, som er Sydneys eldste bydel. Her ble de første husene bygd da de første båtene med straffanger fra England kom i 1788. Vi ser også med skrekk på alle de som klatrer på Sydney Harbour Bridge. Det går nemlig guidede turer på broen – ikke noe for oss. Etter å ha fått med oss de viktigste høydepunktene av byen tar vi båten tilbake til Manly. På kvelden koser vi oss med is og filmen Nemo. Filmen er jo fra Sydney, og kjempegøy å se den når man har vært her og kjenner seg igjen.

Lørdag står Taronga Zoo på programmet. Her får vi se mange av Australias spesielle dyr. Både kenguruer, wallabies, koalaer, krokodiller, slanger, nebbdyr og øgler. I tillegg fikk vi oppleve et fantastisk fugleshow med noen av Australias fugler. Zooen har en utrolig utsikt over Sydney Harbour.

Så har vi fått opplevd litt av Sydney – en flott by. I morgen skal vi nyte det fine været og stranda, og på mandag går turen videre retning Brisbane, men først skal vi oppleve Blue Mountains, fjellene omlag 70 km vest for Sydney.

 
     
 

Hjem