Hong Kong by night


Mari og Bendik på shoppingBendik koser seg med en Big Mac


Tobias på et av de mange markedene i Hong Kong

Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 19 [23.3.2008]

Kort transfer-stop i Hong Kong
16.-18. mars 2008

Etter to måneder i Sørøst-Asia var det nesten som å komme hjem da vi kom til Hong Kong:-) Hong Kong har fått beholde sin særstatus også etter at Kina fikk Hong Kong tilbake etter 99 år under Storbritannia. Og vi ser fort at her vil vi oppleve en fantastisk blanding av både den østlige og den vestlige kulturen. Hong Kong har 7 millioner innbyggere og det ser ut til at de fleste bor i enormt høye blokker, for de er det mange av.

Etter å ha fått hotellrommet vårt, var vi raske med å komme oss ut i byen for å se hvordan det så ut her. Vi bodde på Kowloon-halvøya, som er betegnet som turistenes ”hjem” i Hong Kong. Førsteinntrykket av byen er butikker, skyskrapere, kinesiske reklameskilt, ryddig og rent, mye mennesker, og ikke minst så har de lyskryss for og komme seg trygt over gatene - og bilene stopper på rødt lys!

Vi var sultne etter flyturen og gutta var klare på hva de ønsket seg: McDonalds!!! Vi fant én og bestilte masse mat. Bendik fikk ned både én vanlig og én BigMac hamburger, pommes frites og en stor milkshake. Dette smakte godt! Kveldens mål var å se ”Symphony of lights". Detter er et show som finner sted hver kveld klokken 20:00 hvor mange av skyskraperne på Hong Kong Island starter et lys- og lasershow akkompagnert av musikk.

Dag to i Hong Kong ble en stor shopping-dag for oss. Vi startet dagen i området Mongkok som er i nærheten av hotellet der vi bor. Et utrolig utvalg av butikker og varer – rett og slett et eldorado for shoppere. Vi brukte også en del tid på Damenes Marked, som ikke bare er for damer. Og da vi kom tilbake til hotellet på ettermiddagen hadde vi handlet både sko, klær, sjakkspill, belte og små morsomme gaver.

Det blir ikke mer en enn liten smak av Hong Kong for oss denne gangen, men i begynnelsen av mai skal vi tilbake og da får vi sett mye mer.

Mandag morgen klokken 0630 satt vi i taxien på vei til flyplassen for å fly til Melbourne. Vi gledet oss alle stort til fire uker i Australia. Etter en ni timers grei flytur, landet vi klokken 22.00 lokal tid i Melbourne. Her var det 32 garder og det føltes utrolig deilig å kjenne skikkelig sommervarme igjen. 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Hjem