Bendik og Frank i gamlebyen i Hoi An


"Hvilken størrelse passer til meg?"Markus prøver den nye skreddersydde
dressen og skjorten


Bendik er blitt god til å prute og skjønner "gamet"


Hoi An, Asias svar på Skagen - 30 km sandstrand og store bølger


Fiskebåt i elven utenfor hotellet

Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 17 [10.3.2008]

Skredderbyen Hoi An
5. - 9. mars 2008

Så var vi på veien igjen. Denne gangen var målet Hoi An, en kjøretur på omlag 10 timer. En minibuss hentet oss i Nha Trang, vi fant fram iPodene våre og var klare for en lang dag i bilen. I tillegg til Harry Potter og annen spennende litteratur, var det mye å følge med på langs veien.  Den sterkestes rett gjelder, vi viker for bussene og mopedene viker for oss (og kuene viker ikke for noen). Veikantene blir også brukt til å tørke kokosnøtter. Så det er mye liv. Klokken 20.00 var vi på River Beach Resort. Så var det bare å pakke ut og få seg en middag på hotellets restaurant før vi var i seng igjen.

Torsdag morgen våknet vi til regnvær. Men vi måtte komme oss inn til sentrum av Hoi An for å finne et reisebyrå for å bestille flybilletter til Hanoi til neste uke. Så det var bare å finne frem regnjakkene for første gang på turen.

Hoi An er en koselig liten vietnamesisk fiskelandsby som de siste årene har blitt et svært populært turiststed i Vietnam. En av grunnene for populariteten, er de over 500 skredderne her. Ingen kommer seg ut av denne byen uten å få sydd seg et eller flere plagg. Og det gjorde ikke vi heller. Så etter å ha ordnet med flybilletter var vi alle sammen i gang med å plukke ut design til dresser, bukser, kjoler + +. Riktig stoff skulle velges, og vi skulle måles. Her var det lett å la seg rive med, for disse folkene er gode selgere. På kvelden spiste vi god vietnamesisk mat hos Mr. My på andre siden av veien for hotellet vårt.

Fredag var det fremdeles regnvær. Alle her forsikrer oss om at dette ikke er normalt, og at det nå egentlig skal være sol og varmt, men det hjelper oss lite. Men vi har avtale hos skredderen i dag for å prøve klærne de har sydd i løpet av kvelden og natten, så vi drar avgårde dit. Bendik og Markus ser bare kjempestilige ut i sine nye dresser og skjorter. Bendik fikk til og med laget seg nøyaktig de skoene han hadde ønsket seg lenge. I dag tar vi oss også litt mer tid til å se på Hoi An. Byen har koselige små gater med mange små butikker og restauranter.

På ettermiddagen titter sola frem og gutta får seg en tur i bassenget. Ellers er biljardbordet på hotellet en veldig bra aktivitet.

Vår siste dag i Hoi An blir rolig. En liten tur til byen for å handle litt og få oss litt lunsj. Ellers ble det slaraffen-liv på hotellet. Vi fikk også tid til å bestille hotell i Hong Kong til neste helg og gjort andre forberedelser for turen videre. Så regnvær kan være godt for noe.

Med noen (les mange) kilo tyngre bagasje drar vi søndag morgen videre til Hué for nye opplevelser der.

 
 

Hjem