Trafikken i Saigon - et uendelig antall motorsykler


Gutta med hotellet vårt i Dalat i bakgrunnen


"Se her - her er silketråden fra kokongen"


Elefantfossen utenfor Dalat


Vietnamesisk lunsj


Happy, smiling Buddha!

Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 14 [29.2.2008]

Saigon og Dalat (1475 m.o.h.)
25. - 29. februar 2008

Så er vi kommet så langt at vi har kommet til Vietnam. Nytt land og helt sikkert nye og spennende ting å oppleve. Turen fra Siem Reap til Saigon var kun en 40 minutters flytur. Denne gangen hadde vi ikke fått bestilt hotell i forkant, og det viste seg å ikke være så lurt. Alt var full-booket. Vi fikk hotell for en natt til slutt, så vårt Saigon-opphold ble bare en ettermiddag, en kveld og en natt. Men vi fikk oss en tur rundt og ble litt kjent i byen.

Det som er mest spesielt med Saigon er de over tre millioner motorsyklene. Å komme seg over gaten her er et ikke lett - her er det ingen som stopper og trafikken går i ett. Måten å gjøre det på, er å gå rolig og bestemt mellom alle bilene og motorsyklene. Ellers fikk vi se markedet, og fikk oss litt vietnamesisk mat på en fortausrestaurant. Og ikke minst så tilbrakte vi tre timer på et reisebyrå for å booke hoteller for hele Vietnamreisen vår. Vi ville jo ikke stå uten hotell igjen.

Mandag formiddag sto en bil klar til oss for å kjøre oss til Dalat. En by 30 mil nordøst for Saigon. Byen ligger på 1475 m.o.h. Kjøreturen var spennende, vi fikk virkelig sett litt på livet i Vietnam. Første halvdelen av turen gikk gjennom et flatt landskap med rismarker og landsbyer. I den siste halvdelen møtte vi fjellene, og klatret sakte, men sikkert oppover. Etter 7 timer var vi vel fremme i Dalat. Her var det bare å få på seg langbuksa og fleecen, for temperaturen her ligger på 15 - 20 grader.

Etter en rolig dag på tirsdag hadde vi bestilt en rundtur i Dalat-området. Guiden og sjåføren vår hentet oss på hotellet. To hyggelige karer som begge var gode i engelsk. Dalat er aller mest kjent for å være en blomsterby, så det første stoppet var et på gartneri. Her ble roser og andre blomster dyrket og solgt til hele Vietnam. Så gikk turen videre gjennom furuskog og ned en dal. Det neste vi skulle få lære om var kaffeproduksjon. Vi stoppet ved en kaffeplantasje og fikk en gjennomgang av hvordan kaffe produseres. Vietnam er faktisk verdens nest største kaffeeksportør, etter Brasil.

Så var turen kommet til å se på silkeproduksjon. Vi fikk en spennende gjennomgang helt fra eggene til sommerfugllarven legges og til de ferdige silkeproduktene. Virkelig imponerende å se hvordan de får silketråder ut av kokongene - opptil 1 km med silketråd per kokong. Så dro vi for å se på en flott foss. Etter en del klatring nedover fikk vi se hele fossen. Men enda var vi ikke ferdige. Neste post var en gård som produserte sopp, og etter det så vi på teplantasjer, og hvordan de plukket tebladene.

Nå var det endelig tid for litt lunsj. Vi kom til en liten lokal restaurant hvor mange forskjellige retter ble satt frem på bordet til oss og det var bare å forsyne seg. Noe av maten var mer fristende enn annen... men det var mye godt, og vi ble mette. Fulle av ny læring og inntrykk kjørte vi tilbake til Dalat.

Ellers har vi hatt det rolig her i Dalat. Vi har gått rundt og sett i byen. Den ser nesten europeisk ut, da stilen er veldig fransk påvirket. Morsomt å se at folk går med boblejakker og lue, for de synes tydeligvis at 15 grader er veldig kaldt. Vi har jo vært godt vant med varmen de siste ukene vi også, så vi må innrømme vi har syntes det har vært litt kaldt vi også.

Fredag skal vi på en lang sykkeltur ned til kysten. Med guide og følgebil regner vi med at vi skal sykle 6 - 7 mil av den 15 mil lange turen ned til Nha Trang.

 
 

Hjem