Varm velkomst på barnesenteret Green Gecko


Oppstilling før aktivitetene settes i gang


Markus leker med sjarmtrollet Ban


Etter aktivitetene var det tid for meditasjon


Markus, Tobias, Caroline og Siri på barnehjemmet Sangkheum


Markus og Bendik skal tegne Love-Card sammen med alle de andre barna
 

Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 12 [26.2.2008]

På jobb med Caroline og Siri
22. + 23. februar 2008

Fredag og lørdag skulle vi være med Siri og Caroline på jobb og få oppleve hjelparbeidet de gjør for de fattige barna i Siem Reap. Vi var utrolig spente da vi satt i tuk-tuk'en på vei til Green Gecko. Green Gecko er et hjem for gatebarn i Siem Reap. En australsk turist på besøk i Siem Reap, så hvor forferdelige kår disse barna levde under og opprettet et senter der barna får omsorg, mat og mulighet til å utvikle seg og lære.

Da vi ankom senteret kom en gjeng med 15 - 20 barn i 1- til 12-års-alderen løpende mot oss. "What's your name?", "Where are you from?", "Come and play with us" ropte de, og gutta ble dratt av gårde med en gang. Alle barna var gode i engelsk, noe de har lært delvis gjennom å snakke med turister mens de var gatebarn, og delvis gjennom engelskundervisningen på senteret.

Vi ble vist rundt på senteret og gutta var i full aktivitet med barna. De var delt opp i grupper og var på forskjellige stasjoner som: matteleker, puslespill, engelsk og sangleker. Lille Tortna la sin elsk på Bendik, og han kom seg ikke unna, og ingen andre fikk så mye som ta på ham før hun ble sikkelig sint :-) Utrolig flotte barn som har hatt en tøff start på livet. Men gjennom dette senteret og alle de flotte menneskene som jobber her, har de nå fått et mye bedre liv. For oss var det en spesiell opplevelse å bli kjent med og leke med alle barna, og å se hvor utrolig glade de var for at vi kom på besøk.

På ettermiddagen dro vi til Sangkheum barnehjem der Siri og Caroline også jobber. Det bor 8 - 10 barn sammen i hvert hus sammen med én voksen. Barna her får en trygg oppvekst og utdannelse. På kvelden hadde en del av barna en danseoppvisning på hotellet vårt, og vi fikk se tradisjonell Khmer dans. Mye glede og moro.

Lørdag morgen var målet en landsbyskole en times kjøring fra Siem Reap. Her jobber en organisasjon som heter NEDO med prosjektet LOVE CARDS. Dette er et prosjekt der barn maler kort som så selges. Pengene som kommer inn går til en bedre skolegang for barna. Bendik og Markus var sammen med barna på skolen og malte kort. Skolen var en nedslitt bygning med ett rom med noen benker og bord. Her var barna ikke så vant med å se utlendinger og særlig ikke utenlandske barn, så de ble stående og se på oss og syntes nok vi så ganske store og rare ut. "Tom tom barang" sa de, som betyr stor utlending på khmer.

Kambodsja er et land som er i utvikling etter alle årene med krig. 60% av befolkningen er barn under 18 år og det er et stort behov for å hjelpe mange av disse barna. For oss har det vært veldig lærerikt å se hvordan andre barn lever og få være med å se at det nytter å hjelpe.

 
 

Hjem