På grenseovergangen til Kambodsja


Slik så veien ut - på kanskje sitt beste...


Frank og Markus foran det som faktisk er hovedveien
fra Thailand til Siem Reap


Byvandring i Siem Reap


Gutta nyter livet i jacuzzi i skybaren på hotellet


 

Hjem

Om oss

Forberedelser

Reiseruten

Reisebrev

Bilder

Blogg

Nyttige linker

Kontakt oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reisebrev nr. 10 [20.2.2008]

Reisen fra Bangkok til Siem Reap i Kambodsja
19. februar 2008

Tidlig opp igjen i dag. Bilen vår med en hyggelig sjåfør stod klar utenfor hotellet klokken 0800. Vi var klare for Kambodsja. Målet var Siem Reap, en by i nord i Kambodsja med
ca 160.000 innbyggere. Siem Reap er mest kjent for å være byen i nærheten av Angkor området. Angkor er en 1000 år gammel by som var hovedstaden i den tidligere Khmer-riket.

Men mer om Angkor i vårt neste reisebrev. Nå er det turen fra Bangkok til Siem Reap det handler om.

Etter vel tre timers kjøring i Thailand stoppet vi en mil før grensen til Kambodsja for å få oss litt lunsj. Her ble vi kontaktet av en mann som skulle hjelpe oss å komme greit over grensen. Visum hadde vi ordnet hjemmefra, men det var allikevel flere skjemaer som skulle fylles ut og penger som skulle betales for å komme fort gjennom grenseovergangen. Litt skeptiske var vi til mannen, men hadde vel ikke noe annet valg enn å stole på ham. Han ble med oss den siste milen til grensen. Og han holdt sitt ord. Han fulgte oss gjennom thailandsk og kambodsjansk passkontroll og helt til vi traff vår nye kambodsjanske sjåfør som skulle kjøre oss til Siem Reap.

Etterpå var vi lettet for at vi hadde fått hjelp, for grenseområdet var uoversiktlig. Vi så ingen skilt hvor vi skulle. Det var mange barn som tigget og mennesker med kjerrer og trillebårer med varer overalt.

Vi stablet oss og sekkene våre inn i en liten Toyota og kjørte av gårde. Bilen var ikke senket som man vanligvis gjør for å style bilen, men hevet. Og dette var ikke styling skulle vi fort finne ut av, men stivere fjærer tilpasset underlaget bilen kjørte på. Ikke lett å beskrive veien, men i noen stikkeord blir det: humper, krater, grus, stein, sand, vaskebrett, kuer, hunder, høner, støv og støy. Det bråket slik inne i bilen at vi ikke kunne snakke sammen, men det var utrolig spennende å oppleve. Fikk også med oss litt av dagliglivet i Kambodsja på veien. Vi så mange skoler og skolebarn, så utdannelse er tydelig viktig. Etter et par timer stoppet vi, så vi kunne strekke på beina. Bilen ble kjølt ned, luftfilteret ble renset og bilen ble vasket. Sjelden kost å se serviceintervall på 120 km.

Klokken fem var vi vel fremme i Siem Reap og på hotellet vårt Soria Moria (les også mer her). Det som møtte oss her stod i sterk kontrast til veien vi hadde kjørt på. Byen ønsket oss velkomne med fine hoteller, gatene var asfaltert, grøntanleggene frodige, fortau og pene bygninger.  

Etter å ha fått vasket av oss støvet, møtte vi Caroline og Siri i Sky Bar på toppen av hotellet. Caroline og Siri jobber her med hjelpearbeid for kambodsjanske barn. Kjempeinteressant for oss å få høre om livet her. Kvelden ble avsluttet på restaurant hvor vi fikk smake på Khmer-mat  - nam nam!

 

 
 

Hjem